Melodifestivalen 2004


Melodifestivalen 2004 ägde rum i Globen den 20 mars . Totalt var 32 bidrag med och tävlade. Den som vann och därför fick representera Sverige i Eurovision i Istanbul (Turkiet) 15 maj var Lena Philipsson med trallvänliga låten ”Det gör ont”. Låten vann stort då den fick flest röster både från jurygrupperna och telefonrösterna. Tävlingen hade fyra deltävlingar och en andra chans (trean och fyran i varje deltävling). Detta var tredje året i rad med det här upplägget. Deltävlingarna ägde rum i Karlstad, Göteborg, Umeå och Malmö. Andra chansen hölls på Hotell Rival i Stockholm. Det här året var följande succétrio programledare; Charlotte Perelli, Ola Lindholm och Peter Settman. I andra chansen var det andra programledare som fick styra och ställa nämligen Grynet, Henrik Johnsson och Liza Marklund. Till den här året hade fyra kända kompositörer bjudits in för att skriva de så kallade jokrarna. Dessa kända var; Lasse Berghagen, E-type, Thomas G:son och Tomas Orup Eriksson. Orups jokerlåt var just till Lena Ph – som blev vinnarlåten!

En fantastisk låt som kom tvåa var ”Min kärlek” med Shirley Clamp. Andra låtar som vi minns från det här året är E-Types ”Paradise” (femte plats), Sandra Dahlberg med ”Här stannar jag kvar” (åttonde plats) samt After Dark med ”La dolce vita” (tredje plats).

Ett roligt inslag i detta års melodifestival var att R.E.A-gänget gjorde en liten parodi på varje deltagare innan bidraget visades.

Skriv en kommentar