Melodifestivalen 2008


2008 var ett särskilt år i  melodifestivalsammanhang – 50 års jubileum för Sverige. Alla minns vi väl Charlotte Perellis hjälteinsats med sin låt ”Hero” som vann i finalen i Globen den 15 mars. Den låten fick flest röster av jurygrupperna runt om i landet. Den låt som däremot fick flest telefonröster var ”Empty rooms”, en vacker ballad framförd av Sanna Nielsen. Den kom på en nog så god andra placering. Men det var alltså Charlotte Perelli som representerade Sverige i Serbien den 24 maj.

De olika deltävlingarna äge detta år rum i; Göteborg, Västerås, Linköping och Karlskrona. Andra chansen ägde rum i Kiruna. Fantastiskt roliga programledare ledde tävlingen detta år nämligen inga mindree än  Björn Gustafsson och Nour El-Refai. En mycket tråkig sak just det här året var att att Carola Häggkvist åkte ut tillsammans med Andreas Johnsson i andra chansen.  De sjöng tillsammans låten ”One love”.

Förutom vinnarlåten och andraplatsen så var det ett flertal bra låtar som hänger med sedan dess t.ex. Nordman ”I lågornas sken”, BWO ”Lay your love on me” och Amy Diamond ”Thank you”.

Skriv en kommentar